Bilgi Üniversitesinden Zahir Kafe'ye ziyaret

Eyüpsultan Belediyesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ile birlikte “Down Sendromu Farkındalık Günü”ne özel bir etkinlik düzenledi.

Zahir Kafe'de “Kalpler bir olursa mutluluğa doyum olmaz” adı altında düzenlenen etkinliğe Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ege Yazgan Dünya, BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilistan Shipman, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm öğrencileri ile Zahir Kafe çalışanı özel öğrenciler katıldı.

Etkinlikte, Eyüpsultan Belediyesi Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi (ESER) öğrencisi olan Zahir Kafe’de çalışanı 13 özel genç, BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle birlikte kurabiye ve kahve yapım atölyelerine eşlik etti.

Üniversiteli ağabeyleriyle birlikte diledikleri şekilde kurabiye yapan ve kahve hazırlayan öğrenciler, daha sonra bunları Başkan Remzi Aydın, Rektör Prof. Dr. Ege Yazgan ve Zahir Kafe’de bulunan misafirlere ikram ettiler.

ONLAR BİZİM ÖNCELİĞİMİZ”

Etkinlikte basın mensuplarına bir açıklama yapan Başkan Remzi Aydın şöyle konuştu;

“Eyüpsultan Belediyesi olarak engelliler, dezavantajlılar, bizim önceliklerimiz arasında. Zahir Kafe de bu önceliklerimizin projelendirilmiş haline bir örnek. Bir yıl evvel kurulan bu kafede, down sendromlu arkadaşlarımız çalışıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne böylesi bir projeye imza attıkları için teşekkür ederim. Bu iş birliğinin diğer paydaşlarımıza da örnek teşkil etmesini umarım”

Prof. Dr. Yazgan ise şu ifadeleri kullandı;

“İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak Eyüpsultan Belediyesi’nin bu anlamlı projesine, down sendromlu arkadaşlarımıza gastronomi atölyeleri düzenleyerek katkıda bulunmak istedik.

Ana merkezi Eyüpsultan Belediyesi’nde yer alan tek üniversite olarak, belediyeye ve burada yaşayanlara karşı bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Bu projeyle bir başlangıç yaptık, Belediye ile beraber daha birçok faydalı projeye imza atmak arzusundayız”

HAZIRLADIĞIMIZ HERŞEYE SEVGİMİZİ KATIYORUZ”

Etkinlik sonunda Gastronomi atölyelerine katılan öğrencilere sertifika verildi.

Sertifikaya hak kazanan öğrencilerden Ali Uçar Zahir Kafe'de ve katıldıkları etkinliklerde yeni bilgiler edindiğini belirtirterek “Burası benim ailem gibi, burada hazırladığımız her şeye sevgimizi katıyoruz” dedi.

Yrd. Doç. Shipman da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Kurabiye yaparken bizler de en az onlar kadar eğlendik. Bütün dünya, birbirinden farklı yaşayan insanlardan oluşuyor. Down sendromlular, sadece yaşamı daha değişik boyutlarda yaşayan bireyler.

Onlar bizden farklı değil, biz onlardan farklıyız. Genele bakarak neyin normal olduğunu saptamak doğru değil. Bu konuda herkesin yapabileceği bir şey olduğuna inanıyorum”